Professionele aanleg en renovatie van tuinen

Een schutting of hekwerk zorgt voor een veilige afscheiding die in tijden van krachtige winden moet kunnen blijven staan. Daarom zorgen we voor duurzame oplossingen door stevige hardhouten palen die diep in de bodem worden geplaatst zodat de schutting kan meebewegen met deze wind, zonder te breken. 

 

Over het algemeen adviseren we Douglas schermen vanwege de duurzaamheid van minimaal 15 jaar en het feit dat deze een gunstigere prijs hebben dan hardhouten schermen, die een levensduur hebben van minimaal 25 jaar. Douglas kan behandeld worden met olie zodat de levensduur verlengd kan worden tot ongeveer 25 jaar, afhankelijk van de omstandigheden en standplaats.

 

Ook nemen we de zorg uit handen van het verwijderen van oude schuttingen en denken we mee aan mogelijk hergebruik of reparatie van materialen. Neem contact op voor gratis advies over de mogelijkheden!

 

Let op de volgende zaken bij het plaatsen van een nieuwe schutting of hekwerk;

 

-Overleg met de buren of er mogelijk obstakels zijn bij het plaatsen. Check ook het kadaster voor de exacte erfgrens zodat hier in de toekomst geen conflict over krijgt. 

-Bedenk dat een houten schutting enig onderhoud vergt zoals het periodiek behandelen met olie.

-Afspraken met oude buren gelden meestal niet automatisch voor de nieuwe buren. 

-De maximale hoogte is in principe 2 meter. Dat moet geen probleem vormen aangezien de meeste schuttingen 1.80 hoog zijn.

-Mocht er door storm schade ontstaan en de windkracht is boven de 7 gemeten, check dan bij je verzekeraar of de kosten uitgekeerd kunnen worden vanuit de opstal of inboedelverzekering. Als de schutting op de erfgrens staat dan kan het zijn dat er maar 50 % wordt uitgekeerd en bij en windkracht 11 kan het zijn dat de verzekering niet wilt uitkeren vanwege een natuurramp. 

 

* Zoals onze algemene voorwaarden (Artikel 4.4, 4.5, 5.4) voorschrijven ben je als klant verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste informatie wat betreft erfgrenzen en dergelijke. In de praktijk is dit in de meeste gevallen bij de werkopname al vast te stellen.


Duurzame Oplossingen voor uw Tuin


Tuinontwerp

Laat ons een prachtig tuinontwerp maken dat perfect aansluit bij uw wensen en de omgeving. Onze ontwerpen zijn uniek, functioneel en ecologisch verantwoord.

Tuinaanleg en renovatie

Is uw tuin toe aan een opfrisbeurt? Wij kunnen uw bestaande tuin transformeren tot een groene oase met onze renovatiediensten.

Ecologische Aanleg

Onze ecologische aanlegdiensten zorgen voor een prachtige tuin die in balans is met de natuur. Kies voor een milieuvriendelijke tuin die bloeit zonder schade aan het milieu.


Ontwerp samen met ons een bloeiende groene tuin

Laat Smaak voor Groen jou helpen met het realiseren van jouw groene wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies en ontdek hoe wij de tuin kunnen verrijken.