<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-9ZWJ33FV35">
</script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'G-9ZWJ33FV35');
</script>

Een gezonde bodem is de basis van een mooie, productieve en veerkrachtige tuin. Een gezonde bodem bevat voldoende organische stof, voedingsstoffen en water om planten te ondersteunen, terwijl het ook een diversiteit aan nuttige bodemorganismen huisvest, zoals wormen, bacteriën en schimmels.

De bodem is een complex en levend ecosysteem, waarin verschillende micro-organismen leven, waaronder bacteriën. Niet alle bacteriën in de bodem zijn echter even nuttig. Sommige bacteriën kunnen schadelijk zijn voor planten en de bodemstructuur, terwijl andere bacteriën juist essentieel zijn voor een gezonde bodem en een optimale plantengroei.

Effectieve micro-organismen, of EM, zijn een specifieke combinatie van micro-organismen die helpen bij het stimuleren van een gezonde bodem en plantengroei. Deze micro-organismen worden al meer dan 30 jaar gebruikt in de landbouw en hebben bewezen voordelen voor zowel de gewassen als het milieu.

Er zijn meerdere manieren van EM te gebruiken waaronder Bokashi. Dit kunt u thuis maken met de bokashi systemen. Voor meer info kunt u contact opnemen met uw wensen of in de webshop verschillende producten bestellen.